Meringue met rood fruit en ijs van Sergio Herman
bereiden
Ingrediënten
- 8 grote meringues
- assortiment rood fruit
- 3 eetlepels mascarpone
- 2 eetlepels frambozencoulis (zie onderaan het recept)
- 100 g witte chocolade
- framboossorbet (ijssalon)
- vanille-ijs (ijssalon)
- thais basilicum, de blaadjes
Bereiden
Schik de meringues in een mooie kom. Versnijd het rode fruit en verdeel over de meringues.
Vermeng mascarpone en frambozencoulis en verdeel dit over het rode fruit.
Smelt de witte chocolade en sprenkel dit over het geheel.
Meng de framboossorbet voorzichtig met het vanille-ijs. Werk hiermee de kom af. Garneer met enkele blaadjes Thais basilicum.
Zelfgemaakte frambozencoulis
Mix voor de frambozencoulis 250 g frambozen met het sap van ½ citroen in de blender en zeef.
Opmerking
'Dit is een feestelijk dessert en dat moet ook: de afsluiting van de maaltijd vind ik ontzettend belangrijk. Ik zet dit altijd in een grote schaal op tafel die standaard binnen no time leeg gaat. Het ijs en de sorbet haal je gewoon bij de beste ijssalon in de buurt. Dat doe ik zelf ook; ik ga thuis echt geen ijs lopen draaien.' - Sergio Herman
Kookboek
Het recept 'Meringue met rood fruit en ijs van Sergio Herman' is afkomstig uit het kookboek...
Just cook it
Sergio Herman
Koken zoals Sergio Herman in zijn sterrenrestaurants doet, kan bijna niemand. Hoeft ook niet, want de Zeeuwse top-chef kookt thuis precies zoals... lees verder
© Uitgeverij CarreraMeringue tips
Reacties op dit recept
- Jan Een heerlijk recept, heb er alleen ook iets van afgeweken en mijn eigen draai er aangegeven omdat ik het allemaal op een eigen bord wilde serveren en er een soort winterlandschap van gemaakt heb met het ijs als sneeuwpop als middelpunt en heb aan de frambozen ook nog versnipperde muntblaadjes toegevoegd in de mascapone.