Bramenmuffins met witte chocola en zoethout
bereiden
Ingrediënten
- 200 g verse bramen
- 2-3 eetlepels zoethoutpoeder
- 100 g zachte boter
- 200 g rietsuiker
- 3 eieren
- 100 g tarwebloem
- 50 g witte chocola
- 50 g kokosmeel
Bereiden
Schud de bramen om met het zoethoutpoeder en zet ze weg terwijl je het muffinmengsel maakt.
Klop de boter met de suiker tot een licht en luchtig geheel. Voeg dan de eieren een voor een toe. Wacht met het volgende ei tot het vorige volledig opgenomen is, omdat het mengsel anders kan gaan schiften.
Voeg de bloem, de gehakte witte chocola en het kokosmeel toe. Meng goed tot een glad, gelijkmatig beslag. Voeg tot slot de bepoederde bramen toe.
Giet het beslag in papieren of silicone muffinvormpjes en bak ze 15 minuten in de oven op 180 °C, tot ze vanbuiten goudgeel en krokant zijn en vanbinnen gaar.
De bramen gaan tijdens het bakken een beetje kapot, maar als de muffins klaar zijn, geeft ze dat juist wat extra smeuïgheid.
Bramenmuffins zijn het lekkerst als ze net gebakken zijn, maar je kunt ze een paar dagen bewaren in een koekblik of luchtdicht afsluitbare verpakking. Je kunt ze ook invriezen en kort opwarmen voor het serveren. Dan zijn ze bijna net zo lekker als wanneer ze versgebakken zijn.
Extra benodigd
Muffinvormpjes
Kookboek
Het recept 'Bramenmuffins met witte chocola en zoethout' is afkomstig uit het kookboek...
Spis
Mikkel Karstad
Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van... lees verder
© Aerial Media Company