Chocolade muffins met pecannoten
12 muffins
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 250 ml melk
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 250 g bloem
- 85 g bruine basterdsuiker
- 35 g cacao
- 1 zakje bakpoeder
- 85 g pure chocolade, in stukjes
- 25 g gekarameliseerde pecannoten, grof gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Klop de eieren met de olie en melk. Meng de vanillesuiker, bloem, basterdsuiker, cacao en bakpoeder en klop dit door het melkmengsel. Schep er de chocolade- en pecannotenstukjes door.
Vet een muffinblik in en vul het met het beslag. Bak de chocolade muffins 25-30 minuten in de oven.
Extra benodigd
Muffinblik
Kookboek
Het recept 'Chocolade muffins met pecannoten' is afkomstig uit het kookboek...
Wannée kookboek
C.J. Wannée & Anne Scheepmaker
De inhoud van deze 27ste druk van de evergreen Wannée Kookboek is door culinair journalist Anne Scheepmaker geactualiseerd en uitgebreid. Er wordt aandacht
... lees verder © Uitgeverij BechtMuffins tips
Reacties op dit recept
- Sanne Heerlijk cakeje, maar hij mag van mij nog een tikkeltje zoeter en iets smeuïger. Als iemand een tip heeft om het cakeje iets kleffer te maken dan hoor ik het graag!
- Monique Je kan de melk vervangen door karnemelk (proef je niks van) en als je eerst de "droge" ingredienten mengt en dan de "natte" ingredienten en dan die twee door elkaar scheppen (niet mixen!) Het beslag mag nog wel klonterig zijn. Als je ze namelijk teveel mixt dan worden ze taai. Succes!