Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Gevogelte
bevat per portie
- 377 kcal
- 21 g eiwit
- 21 g vet
- 24 g koolhydraten
Ingrediënten
- 225 g bloemkool
- 1 groene paprika
- 120 g gerookte kip
- 4 eieren
- 70 ml kookroom
- 40 g geraspte kaas
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogd basilicum
- 1 rol deeg voor hartige taart
Bereiden
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
Maak de paprika schoon en snijd hem in dunne reepjes. Snijd de gerookte kip in dunne reepjes.
Hussel in een kom de bloemkool, paprika en kip door elkaar.
Klop in een kom de eieren en de kookroom met een vork goed door elkaar.
Voeg de geraspte kaas, oregano, het basilicum en wat zout en peper toe en roer goed door.
Bekleed de springvorm met het deeg en druk het goed aan.
Verdeel de groenten over het deeg en schenk het eimengsel erover.
Bak de quiche 40 minuten op 160 °C.
Extra benodigd
Springvorm (ø ca. 18 cm)
Bereiding in de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de quiche 50 minuten.
Opmerking
Een makkelijke maar lekkere taart. En altijd inzetbaar: bij een brunch of lunch, maar met een salade erbij ook als complete maaltijd.
Kookboek
Het recept 'Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip' is afkomstig uit het kookboek...
Bakken in de airfryer
Simone van der Koelen
De airfryer is een alleskunner volgens Simone van der Koelen. En dat is precies wat ze wil laten zien in 'Bakken in de airfryer'. In dit boek bakt Simone heerlijke zoete broodjes, taart, cupcakes, broodjes en broden. Maar ook hartige snacks, hapjes... lees verder
© Forte Culinair