Quiche met champignons en geitenkaas
- 4 personen
- 65 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor het deeg
- 250 g bloem
- 2 eetlepels fijngehakte tijm
- 125 g koude boter in vlokjes
- 1 ei
- voor de vulling
- boter
- olijfolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 250 g gemengde champignons, in stukjes
- 250 g ricotta
- 2 eieren
- 120 g verse geitenkaas ('buche'), in plakjes
- verse tijm
Voorbereiden
Maak eerst het deeg. Zeef de bloem en roer ½ theelepel zout en de tijm erdoor. Wrijf er de botervlokjes door met je vingers. Maak een kuiltje in het midden. Klop het ei los met 1 eetlepel koud water en giet het in het kuiltje.
Kneed het deeg door en rol het tot een bolletje, wikkel het in plasticfolie en leg het 1 uur in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het deeg uit en bekleed er een quichevorm mee. Prik enkele gaatjes in de bodem met een vork, bedek met bakpapier en vul met bakbonen of een andere blindbakvulling. Bak de taartbodem 20 minuten.
Verhit intussen een klontje boter en een scheutje olijfolie en fruit de sjalot. Voeg de champignons toe en laat 10 minuten zacht mee bakken.
Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen.
Verdeel het sjalot-champignonmengsel over de taartbodem.
Klop de ricotta los met de eieren en kruid met peper en zout. Giet het ricottamengsel over de champignons en leg er de plakjes geitenkaas op. Werk af met de verse tijm.
Bak de quiche 25 minuten in de oven.
Extra benodigd
Quichevorm, bakpapier, blindbakvulling
Kookboek
Het recept 'Quiche met champignons en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Brunch!
Els Debremaeker & Iris Debremaeker
Omdat je op elk tijdstip van het jaar een brunch kunt organiseren, bevat 'Brunch!' zes themabrunches die de seizoenen volgen. De donkere wintermaanden... lees verder
© Standaard Uitgeverij