Quiche met prei en tomaat
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 400 kcal
- 18 g eiwit
- 26 g vet
- 23 g koolhydraten
Ingrediënten
- 8-10 sneetjes meergranenbrood, zonder korstjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 g panklare preiringetjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel tijm
- 3 eieren
- 100 ml room
- 100 g abdijkaas, in blokjes of blauwe kaas (Danish blue), verkruimeld
- 2 tomaten, in plakjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een quichevorm of springvorm dik in.
Rol de sneetjes meergranenbrood iets uit. Bekleed de vorm en de randen met de sneetjes brood en druk ze stevig aan.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes met de knoflook en de tijm ca. 2 minuten en verdeel dit over de broodbodem.
Klop in een kom de eieren los met de room, zout en peper en schenk dit over de prei. Verdeel er de abdijkaas of blauwe kaas over. Leg de tomaatplakjes op de vulling. Strooi er wat tijm over, maal er zwarte peper boven en sprenkel er wat olijfolie over.
Bak de quiche in de oven in 25 minuten bruin en gaar.
Extra benodigd
Quichevorm of springvorm (Ø 24-26 cm)
Bron
Het recept 'Quiche met prei en tomaat' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood