Vijgenquiche met walnoten en geitenkaas
- 1 quiche
- 60 min
- waardering 8,5
- Gebak
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- ca. 8 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
- olijfolie
- 2 rode uien, in grote stukken
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 4 eieren, losgeklopt
- 125 ml Griekse yoghurt
- 50 g walnoten
- 8 rijpe vijgen, gehalveerd
- 250 g zachte geitenkaas, verkruimeld
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 160 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de uien zachtjes gaar. Voeg de kruiden, zout en peper toe en bak op hoger vuur nog 4 minuten.
Vet de springvorm in en bekleed hem met het deeg.
Klop de eieren los met de yoghurt en schenk het mengsel in de vorm. Verdeel de rest van de ingrediënten over de vorm.
Bak de quiche ongeveer 40 minuten en laat in de oven afkoelen. Als je een iets drogere taart wilt kun je hem nog 10 minuten extra bakken.
Serveer de quiche met ernaast de pepermolen, honing en een schaaltje hüttenkäse om naar wens toe te voegen.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 24 cm)
Kookboek
Het recept 'Vijgenquiche met walnoten en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Fruit plukken
Matthias Kleingeld & Rickard Walraven
Elke fruitsoort heeft zijn eigen specifieke smaak en karakter. Matthias Kleingeld en Richard Walraven beschrijven ruim 20 fruitsoorten die het in Nederland en België goed doen. Ze geven meer dan 60 recepten met fruit. Probeer bijvoorbeeld de... lees verder
© Uitgeverij Terra