Rabarber-vanilletaart

5 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g rabarber (zo roze mogelijk)
  • 65 g lichtbruine basterdsuiker
  • ½ theelepel vanille-extract of merg uit ¼ vanillepeul
  • 25 g pijnboompitten, heel fijn gehakt of gemalen
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 groot vel uitgerold bladerdeeg

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch. Snijd de rabarber in stukjes van 2,5 cm, schep 40 g van de basterdsuiker en de vanille erdoor en zet apart.

Roer in een andere kom de pijnboompitten, de overige basterdsuiker en de maïzena door elkaar.

Leg het bladerdeeg op een bakplaat, op het bakpapier waarin je het gekocht hebt, en snijd eventueel overtollig deeg af – gebruik dit een andere keer.

Verdeel het pijnboompittenmengsel over het bladerdeeg; laat rondom een rand van 2,5 cm vrij.

Leg de rabarber in een net visgraatmotief op het deeg, of in een ander patroon. Dat is eerst misschien lastig, maar als je eenmaal een beginnetje hebt, gaat het makkelijker.

Bak de taart 25-30 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is en de rabarber gaar. Dien de taart meteen op.

Opmerking

Ik kan deze prachtige, roze taart elk moment van de dag wel eten. Hij is friszuur van smaak, zoet en lichtelijk verslavend. In plaats van een grote taart kun je ook prima eenpersoonstaartjes maken met een mooi visgraatmotief en een randje krokant bladerdeeg eromheen.

Kookboek

Het recept 'Rabarber-vanilletaart' is afkomstig uit het kookboek...

De zoete bakplaat

Laat de oven het werk doen - ook voor de lekkerste zoete baksels, toetjes en desserts. In 'De zoete bakplaat' van bestsellerauteur en koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer vind je de heerlijkste recepten voor cakes, muffins, taarten, koekjes en brownies

... lees verder

© Uitgeverij Becht

Rabarbertaart tips