Worteltaart met chocoladeglazuur
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 bos worteltjes
- 4 eieren
- 200 g suiker
- 300 g blanke amandelen, gemalen
- sap en rasp van 1 citroen
- 60 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel kaneel
- 4 eetlepels gemberjam
- 100 g pure chocolade
- 50 g poedersuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm in.
Schil de worteltjes met een dunschiller en rasp ze fijn.
Splits de eieren en klop de dooiers en de suiker met een handmixer tot een luchtige, romige massa. Spatel de wortelrasp, amandelen, citroenrasp, 2 eetlepels citroensap, bakmeel en kaneel erdoor.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het wortelmengsel. Schep het beslag in de springvorm.
Bak de worteltjestaart in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart op een taartrooster afkoelen.
Snijd de worteltjestaart horizontaal door. Leg de onderste helft op een schaal en strijk de gemberjam erover uit. Leg de bovenste taarthelft erop.
Breek de chocola boven een pan en smelt deze au bain-marie tot een gladde saus. Roer de poedersuiker erdoor.
Strijk het chocoladeglazuur over de worteltaart uit. Laat het glazuur in 30 minuten opstijven.
Extra benodigd
Handmixer, springvorm (Ø 24 cm)
Kookboek
Het recept 'Worteltaart met chocoladeglazuur' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Taart
diverse auteurs
Zelf gebakken? Wat is er leuker dan volmondig 'ja' te kunnen zeggen op die vraag als er een lekkere taart op tafel staat? Naast zoete taarten van diverse deeg... lees verder
© InmercWorteltaart tips
Reacties op dit recept
- Maartje Misschien doe ik iets verkeerd. Heb taart nu 2 keer gemaakt, maar het is zo'n dunnetje, hij rijst niet. Met moeite kan ik hem in tweeen snijden om de gemberjam ertussen te doen. Verder lukt mij ook niet om van de chocolade en poedersuiker een mooie glazuur te maken. Wie heeft er tips voor mij, want ondanks alles smaakt hij wel goed!!!