Bagel recepten
-
tip Zelfgebakken bagels
Vegetarisch, 50 min 7,9
-
tip Bagels met roomkaas en gerookte zalm
Vis, 5 min 7,8
-
Bagel met makreel en avocado
Vis, 15 min 8,3
-
Bagel met tonijn en tomatenchutney
Vis, 30 min 7,3
-
Bagel met tonijnsalade en gesmolten kaas
Vis, 10 min 7,6
-
Bagel met zongedroogde tomaten en basilicum
Vegetarisch, 50 min 7,9
-
Bagels met rozijnen en kaneel
Vegetarisch, 50 min 7,6
-
Klassieke bagels
Vegetarisch, 45 min 8,1
-
Pizza-bagels
Vlees, 20 min 8,8
-
Pizza-bagels
Vlees, 10 min 7,0
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Bagels
Bagels zijn kleine ronde broodjes met een gat, gepocheerd in kokend water en daarna in de oven gebakken. Om bagels te maken kun je volstaan met een paar basisingrediënten - bloem, gist, suiker, zout, water, olie - en een oven. In het originele Amerikaanse recept worden bagels gemaakt van bloem voor brood met een hoog eiwitgehalte, wat de korst buitengewoon veerkrachtig maakt. Het meel dat je in de supermarkt vindt, bevat minder eiwitten, en om daarmee dezelfde elasticiteit te krijgen kun je tarwegluten toevoegen. Voor New Yorkse bagelpuristen is maltsiroop onmisbaar als zoetstof voor goede bagels, maar stroop, honing en bruine suiker zijn goede vervangers.
[ Bron: 'Bagels uit New York' ]
[ Beeld: Anikona Ann | Shutterstock.com ]