Clubsandwich met haring en avocado

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,4
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 430 kcal

Ingrediënten

  • 12 sneetjes donker volkorenbrood
  • 2 rijpe avocado's
  • sap van ½ citroen
  • 1 klein gekookt bietje, in heel dunne plakjes
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 50 g rucola
  • 3 Hollandse nieuwe of zoute haringen, in schuine stukken van 4 cm

Bereiden

Rooster de sneetjes brood in een broodrooster.

Snijd 1 avocado in dunne plakken en sprenkel er wat citroensap over. Besprenkel ook de plakjes biet met wat citroensap.

Prak de andere avocado in een diep bord fijn en meng het bieslook en 1 eetlepel citroensap erdoor. Breng vervolgens pittig op smaak met zout en peper.

Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en rangschik de stukken haring, plakken avocado en biet op deze sneetjes.

Leg op vier borden steeds twee belegde sneetjes op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes met de avocadospread naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal door.

Extra benodigd

Broodrooster

Variatietip

Vervang de haring door gerookte makreelfilet of gerookte forelfilet. Meng 1 eetlepel geraspte mierikswortel door de avocadospread.

Bron

Het recept 'Clubsandwich met haring en avocado' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Clubsandwich recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!