Clubsandwich met haring en avocado
bereiden
Bevat per portie
430 kcal
Ingrediënten
- 12 sneetjes donker volkorenbrood
- 2 rijpe avocado's
- sap van ½ citroen
- 1 klein gekookt bietje, in heel dunne plakjes
- 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
- 50 g rucola
- 3 Hollandse nieuwe of zoute haringen, in schuine stukken van 4 cm
Bereiden
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster.
Snijd 1 avocado in dunne plakken en sprenkel er wat citroensap over. Besprenkel ook de plakjes biet met wat citroensap.
Prak de andere avocado in een diep bord fijn en meng het bieslook en 1 eetlepel citroensap erdoor. Breng vervolgens pittig op smaak met zout en peper.
Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en rangschik de stukken haring, plakken avocado en biet op deze sneetjes.
Leg op vier borden steeds twee belegde sneetjes op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes met de avocadospread naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal door.
Extra benodigd
Broodrooster
Variatietip
Vervang de haring door gerookte makreelfilet of gerookte forelfilet. Meng 1 eetlepel geraspte mierikswortel door de avocadospread.
Het recept 'Clubsandwich met haring en avocado' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau