Clubsandwich met limoenricotta en aardbeien
bereiden
Bevat per portie
227 kcal
8 g eiwit
7 g vet
33 g koolhydraten
Ingrediënten
- 6 sneetjes maïsbrood
- 125 g ricotta
- sap en geraspte schil van 1 limoen
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 kleine peer, in dunne schijfjes
- 125 g aardbeien, in vieren
- blaadjes verse munt
Bereiden
Rooster de sneetjes maïsbrood in de broodrooster goudbruin. Roer in een kom de ricotta los met 1 eetlepel limoensap, de witte basterdsuiker en de geraspte limoenschil. Besprenkel de peerschijfjes met limoensap. Laat de schijfjes peer en aardbeien op keukenpapier uitlekken.
Bestrijk de sneetjes royaal met limoenricotta. Verdeel de schijfjes peer, aardbeien en eventueel enkele blaadjes verse munt over 4 sneetjes. Leg steeds 2 sneetjes met fruit op elkaar en dek de stapeltjes af met de laatste sneetjes met de limoenricotta naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal doormidden of bijvoorbeeld in zessen. Steek in elk stapeltje een satéprikker.
Extra benodigd
Broodrooster, satéprikkers
Het recept 'Clubsandwich met limoenricotta en aardbeien' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood