Knäckebröd
bereiden
Ingrediënten
- voor het deeg
- 250 g tarwebloem, plus extra om te bestrooien
- 250 g molenmeel
- 220 g water
- 15 g verse gist
- 100 g margarine
- verder nodig
- sesamzaad, ter decoratie
- geraspte kaas, ter decoratie
Bereiden
Kneed van alle ingrediënten een goed afgekneed deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en vouw het deeg op tot één vierkante plak. Laat 20 minuten rusten.
Rol het deeg uit tot dunne vierkante of rechthoekige plakken van ongeveer 2,5 mm dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg in met een vork of een speciale prikrol. Snijd de plakken vervolgens in crackers van circa 6 bij 12 cm en decoreer ze met het sesamzaad en/of de geraspte kaas. Laat 15 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Zet de bakplaat in de oven en bak de crackers in 40 minuten droog.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Knäckebröd' is afkomstig uit het kookboek...
Broodbijbel
Hiljo Hillebrand
Meester Boulanger en gepassioneerd broodbakker Hiljo Hillebrand neemt je mee in de wereld van het brood. Leer hoe je thuis de lekkerste broden uit de oven tovert. Van ambachtelijke desembroden tot krokante kaasbolletjes en van een feestelijk paasbrood
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Simone van den Berg