Baguette sandwich met rauwe ham, paprika en tomaat
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 rode paprika’s
- 400 ml olijfolie
- 2 ambachtelijke baguettes
- 1 teentje knoflook, gehalveerd
- 2 rijpe vleestomaten, in plakjes
- 200 g (Italiaanse of Spaanse) rauwe ham, in flinterdunne plakjes gesneden
- 1 krop eikenbladsla
Voorbereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Prik met een vork gaatjes in de paprika's. Leg ze in de oven en rooster ze 30 minuten tot de schil zwart blakert. Haal ze uit de oven, schil ze, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd ze in dunne repen. Leg ze in een schaal, schenk er royaal olijfolie over en laat ze 30 minuten in de koelkast marineren.
Bereiden
Halveer de baguettes. Snijd de halve baguettes horizontaal open en rooster ze tot ze knapperig zijn.
Wrijf de binnenkanten van de opengesneden halve baguettes in met knoflook en schenk er een scheutje olijfolie over. Beleg de onderste helften van de halve baguettes met een paar reepjes gemarineerde paprika. Leg er plakjes tomaat, plakjes rauwe ham (op de dag zelf kopen en buiten de koelkast bewaren!) en een paar blaadjes eikenbladsla op. Dichtklappen en smakelijk eten!
Kookboek
Het recept 'Baguette sandwich met rauwe ham, paprika en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...
Sandwich speciaal
Maud Zilnyk
Hanteer de tips uit dit seizoenskookboek voor het maken van sandwiches en broodjes en ze worden gegarandeerd een culinair succes! De recepten zijn afkomstig uit de... lees verder
© Good Cook