Landbrood sandwich met rauwe ham, druiven en muskaatpompoen
bereiden
Ingrediënten
- 250 g muskaatpompoen
- 300 ml olijfolie
- 250 g muskaatdruiven
- 2 landbroden van elk 450 g
- 200 g (Italiaanse) rauwe ham, in flinterdunne plakjes
- 250 g eikenbladsla
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Schil de muskaatpompoen, verwijder zo nodig de pitten en snijd de pompoen in grove stukken. Doe ze in een ovenschaal, schenk er olijfolie over, breng op smaak met zout en peper, schuif de schaal in de oven en bak ze in 30 minuten gaar. Snijd de stukken pompoen in dunne plakken en laat ze afkoelen.
Mix met een staafmixer de druiven met de olijfolie tot een vrij dik mengsel.
Snijd acht sneden landbrood en rooster ze in de broodrooster.
Bestrijk vier sneden brood met de gepureerde druiven. Verdeel er de plakken pompoen en de plakjes ham over. Leg er een paar blaadjes eikenbladsla op en schenk er een laatste scheutje olijfolie over. Dek af met de resterende sneden brood.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Landbrood sandwich met rauwe ham, druiven en muskaatpompoen' is afkomstig uit het kookboek...
Sandwich speciaal
Maud Zilnyk
Hanteer de tips uit dit seizoenskookboek voor het maken van sandwiches en broodjes en ze worden gegarandeerd een culinair succes! De recepten zijn afkomstig uit de... lees verder
© Good Cook