Open sandwich met zongedroogde tomaten en geitenkaas

  • 1 persoon
  • 5 min
  • waardering 8,3
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 20 g zongedroogde tomaten, geweekt en grof gehakt
  • ½ teentje knoflook, geplet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 verse basilicumblaadjes
  • 2 sneden volkoren roggebrood
  • 20 g rucola
  • 75 g zachte geitenkaas, verkruimeld

Bereiden

Mix de zongedroogde tomaten met de knoflook, olijfolie en basilicumblaadjes tot een pasta (een elektrische soepmixer is hiervoor perfect).

Smeer de tomatenpesto genereus op beide sneetjes roggebrood. Voeg een laag rucola toe en leg er dan voorzichtig brokjes geitenkaas bovenop. Kruid met zwarte peper.

Kookboek

Het recept 'Open sandwich met zongedroogde tomaten en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Wat je zeker moet (w)eten

Glen Matten

Dit boek biedt, ingedeeld van ontbijt tot en met toetjes, 100 dingen die je zeker moet eten, met recepten. Gezond eten was nog nooit zo gemakkelijk, én lekker!... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Sandwich recept tips

Reacties op dit recept

  • LisaVolgens mij is dit ook heel erg lekker met feta... Bedankt voor dit recept! Ik ga het gauw uitproberen, mits ik alleen ben, want mijn vriendje lust geen kaas...

    reageren