Turks brood sandwich met tzatziki en gebraden gehakt
- 2 personen
- 10 min
- waardering 7,5
- Lunchgerecht
- Mediterraan
- Vlees
bevat per portie
- 354 kcal
- 16 g eiwit
- 23 g vet
- 24 g koolhydraten
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 1 takje verse munt
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 grote punten Turks brood
- 100 g gebraden (runder)gehakt (vleeswaar)
- 2 geroosterde paprika's, in repen (pot)
Bereiden
Snijd de helft van de komkommer in plakjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Halveer de rest van de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes. Pluk de blaadjes munt van het takje en hak de helft van de blaadjes fijn. Schep de stukjes komkommer met de fijngehakte munt door de Griekse yoghurt en voeg de knoflook toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd de punten Turks brood open en bestrijk de bovenkanten dun en de onderkanten royaal met de tzatziki. Vouw de plakjes gehakt losjes dubbel en leg ze op de onderkanten van het brood. Verdeel de plakjes komkommer, paprikarepen en blaadjes munt over het gehakt en leg de bovenkanten van het brood er weer op. Leg de sandwiches op twee borden.
Bron
Het recept 'Turks brood sandwich met tzatziki en gebraden gehakt' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood