Nigella Lawson: masala omelet
- 1 persoon
- 10 min
- waardering 7,7
- Ontbijt
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 theelepel plantaardige olie
- 1 lente-ui, in dunne plakjes
- 1 tot 2 (naar smaak) rode of groene chilipepers, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, in vliesdunne plakjes geschaafd of fijngehakt
- ½ theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 eieren, losgeklopt
- verse gehakte koriander om over de omelet te strooien
- chapatti's, als je er zin in hebt om die bij de omelet te eten
Bereiden
Verwarm de grill voor.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag en een doorsnede van 20 tot 27 cm de olie en fruit de lente-ui, chilipepers, knoflook en kurkuma tot ui en pepers zacht zijn. Doe er de andere specerijen bij en laat die een minuut meefruiten, terwijl je zo nu en dan roert. Giet er de losgeklopte eieren bij en schud de pan, zodat de struif aan de onderkant sneller stolt.
Zet de omelet als hij bijna gaar is onder de hete grill, zodat ook de bovenkant stolt, en serveer hem met chapatti's en verse koriander.
Persoonlijke noot
'Eerlijk gezegd laat ik meestal veel van de ingrediënten weg als ik de omelet voor mezelf bak, althans op een doordeweekse dag: ik hak twee chilipepers en hussel ze even met een beetje olie in een hete pan. Dan klop ik ze door een paar eieren, doe er wat grof gehakte koriander en Maldon (zeezout) bij en giet het hele zaakje in de koekenpan. Ik laat de omelet een paar minuten bakken en zet de pan dan ongeveer een minuut onder de grill, zodat ook de bovenkant gaar wordt. Je kunt gerust ingrediënten toevoegen of weglaten: geraspte gember is lekker, maar ook verse of gedroogde munt. Je kunt de omelet plat op een bord leggen en met vork en mes eten, of hem oprollen in een chapatti die je even hebt opgewarmd in de magnetron.' - Nigella Lawson
Kookboek
Het recept 'Nigella Lawson: masala omelet' is afkomstig uit het kookboek...
Nigella bijt
Nigella Lawson
Nigella Lawson verstaat niet alleen de kunst om voortreffelijk te koken, maar kan daar ook met verve over schrijven. Haar recepten zijn gevarieerd, van eenvoudig... lees verder
© Uitgeverij Contact