Nigella Lawson: calvados syllabub
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,8
- Nagerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 8 eetlepels droge cider
- 2 eetlepels Calvados
- ¼ theelepel kaneel
- 4 eetlepels fijne kristalsuiker
- sap van 1 citroen
- 300 ml slagroom
- 4 kaneelstokjes (desgewenst)
Bereiden
Doe cider, Calvados, kaneel, suiker en citroensap in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Blijf roeren terwijl je er geleidelijk de room bij giet. Klop nu met een garde of met een elektrische handmixer op lage snelheid de syllabub tot hij in zachte pieken blijft staan. Hij moet ergens tussen vast en vloeibaar in zijn, dus pas op dat de room niet te dik wordt of dat je niet zo lang klopt dat hij gaat schiften.
Schep de syllabub in de glazen en versier de zachte romigheid met een kaneelstokje, zoals je een vlaggetje in een coupe met roomijs zet. Als je dat net een beetje te veel getierelantijn vindt (en dat begrijp ik volkomen), bestuif de ongelijke topjes dan met het allerkleinste pieterigste vleugje kaneel.
Extra benodigd
4 glazen met een inhoud van 150 ml
Persoonlijke noot
'Syllabub is een van die etherische, dromerige desserts die in tegenspraak lijken met de term 'pudding'. Maar deze geurige, opgeklopte room die zo elegant boven het glas uitwolkt is een perfecte manier om een etentje af te sluiten en het maken ervan is fantastisch makkelijk.' - Nigella Lawson
Kookboek
Het recept 'Nigella Lawson: calvados syllabub' is afkomstig uit het kookboek...
Hoe word ik een goddelijke huisvrouw
Nigella Lawson
In dit boek onthult Nigella Lawson de geheimen van hartige en zoete taarten, cakes, puddingen, koekjes, brood... lees verder
© Uitgeverij Contact