Gebakken tempé met groenten
bereiden
Ingrediënten
- olijfolie
- 2 wortelen
- 2 rode uien
- 6 lente-uitjes
- 100 g sugarsnaps
- 1 pakje tempé natuur
- sojasaus
- voor de afwerking
- verse kruiden
- sesamzaadjes
Bereiden
Breng water met wat zout, peper en een flinke scheut olijfolie aan de kook. Maak intussen de groenten schoon. Snijd de wortelen in fijne schijfjes, de uien in kwarten, vijf lente-uitjes in stukken van 10 cm en versnipper één lente-uitje (voor de afwerking).
Kook eerst de wortelen 1 minuut, voeg dan de ui en de sugarsnaps toe. Doe nog 1 minuut later de lente-uitjes erbij. Laat in totaal 3 à 5 minuten (niet langer) koken, zodat de groenten nog beetgaar zijn.
Snijd de tempé in schijfjes en bak ze in olijfolie (of kokosolie) tot ze bruin zijn. Keer ze om. Als beide kanten bruin zijn, giet er dan flink wat sojasaus bij. Haal de pan van het vuur.
Schik de groenten op de borden en leg de tempé daarbovenop. Werk af met versnipperde lente-ui, kruiden en sesamzaadjes. Serveer met sojasaus.
Kookboek
Het recept 'Gebakken tempé met groenten' is afkomstig uit het kookboek...
Puur Pascale
Pascale Naessens
'Puur Pascale', is het nieuwe boek van Pascale Naessens in een groter en luxueuzer formaat. Pascale verwerkt pure en natuurlijke producten tot meer dan 75
... lees verder © Uitgeverij LannooPascale Naessens tips
Reacties op dit recept
- Pee Marineer de tempé in arachideolie - pinda olie - met flink wat knoflook uit de knijper.