Gebakken tempé met groenten

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 wortelen
  • 2 rode uien
  • 6 lente-uitjes
  • 100 g sugarsnaps
  • 1 pakje tempé natuur
  • sojasaus
  • voor de afwerking
  • verse kruiden
  • sesamzaadjes

Bereiden

Breng water met wat zout, peper en een flinke scheut olijfolie aan de kook. Maak intussen de groenten schoon. Snijd de wortelen in fijne schijfjes, de uien in kwarten, vijf lente-uitjes in stukken van 10 cm en versnipper één lente-uitje (voor de afwerking).

Kook eerst de wortelen 1 minuut, voeg dan de ui en de sugarsnaps toe. Doe nog 1 minuut later de lente-uitjes erbij. Laat in totaal 3 à 5 minuten (niet langer) koken, zodat de groenten nog beetgaar zijn.

Snijd de tempé in schijfjes en bak ze in olijfolie (of kokosolie) tot ze bruin zijn. Keer ze om. Als beide kanten bruin zijn, giet er dan flink wat sojasaus bij. Haal de pan van het vuur.

Schik de groenten op de borden en leg de tempé daarbovenop. Werk af met versnipperde lente-ui, kruiden en sesamzaadjes. Serveer met sojasaus.

Kookboek

Het recept 'Gebakken tempé met groenten' is afkomstig uit het kookboek...

Puur Pascale

Pascale Naessens

'Puur Pascale', is het nieuwe boek van Pascale Naessens in een groter en luxueuzer formaat. Pascale verwerkt pure en natuurlijke producten tot meer dan 75... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Pascale Naessens recept tips

Reacties op dit recept

  • PeeMarineer de tempé in arachideolie - pinda olie - met flink wat knoflook uit de knijper.

    reageren