Couscous salade met halloumi en gegrilde perzik

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g couscous
  • 10 takjes bladpeterselie, fijngesneden
  • blaadjes van 5 takjes munt, grof gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 100 g gezouten amandelen, grof gehakt
  • 160 g veldsla
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 4 perziken, in partjes
  • 300 g halloumi, in plakken
  • 2 eetlepels (milde) harissa
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie

Bereiden

Meng de couscous met een snuf zout in een grote kom. Schenk er kokend water over tot de couscous net onder staat, dek de kom af met een bord of vershoudfolie en laat 10 minuten staan.

Roer de couscous los met een vork. Meng de bladpeterselie, munt, rode ui, gezouten amandelen en veldsla door de couscous.

Steek de barbecue aan en wacht tot deze heet is. Vet het grillrooster in met de zonnebloemolie en plaats erboven. Gril de perziken en halloumi tot ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben. Draai regelmatig om.

Meng intussen de harissa, citroenrasp, het citroensap en de extra vierge olijfolie in een kommetje. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Verdeel de couscoussalade over 4 (diepe) borden. Verdeel de gegrilde halloumi, perzik en dressing erover.

Kookboek

Het recept 'Couscous salade met halloumi en gegrilde perzik' is afkomstig uit het kookboek...

30 receptkaarten - BBQ

Het is tijd om de barbecue aan te steken! Met de 30 receptkaarten van 'BBQ' heb jij zo inspiratie opgedaan voor je volgende barbecue-feestje - of nu weinig of alle tijd hebt om te grillen. Deze box zit vol heerlijke recepten om jouw barbecue

... lees verder

© Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld

Couscous salade tips