Tabouleh met koude lamsbout, courgette en munt
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g couscous
- 400 g lamsbout
- 1 theelepel gemalen komijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 courgette, in stukjes
- 1 klein bosje krulpeterselie, fijngehakt
- 1 klein bosje munt, fijngehakt
- 1 klein bosje koriander, fijngehakt
- 2 eetlepels sterke extra vierge olijfolie (bijv. uit Marokko)
- 1 citroen
Bereiden
Verwarm de oven op 200 °C.
Laat de couscous wellen in heet water, zoals op de verpakking staat. Laat afkoelen en roer goed los.
Wrijf het vlees in met de komijn en de olijfolie. Braad de lamsbout in de oven in 30 minuten net niet helemaal gaar. Laat afkoelen.
Meng alle overige ingrediënten met de couscous. Proef en voeg peper, zout en naar smaak citroensap toe. Serveer met de lamsbout. Ook lekker met mintwater en harissa.
Kookboek
Het recept 'Tabouleh met koude lamsbout, courgette en munt' is afkomstig uit het kookboek...
Olijf & olie boekbox
Manfred Meeuwig
In dit kookboek vind je 24 makkelijk te bereiden gerechten die olijfolie en olijven tot een ware delicatesse maken. Van groene pesto tot een basisvinaigrette en van... lees verder
© Mo'Media