Thaise kipcurry met maïs en bamboescheuten
bereiden
Ingrediënten
- 120 ml kokosroom
- 1 eetlepel gele currypasta
- 500 g kipfilet, in stukjes gesneden
- 500 ml kokosmelk
- 125 g haricots verts, in stukjes gesneden
- 100 g babymaïskolfjes, in de lengte doormidden
- 230 g bamboescheuten uit blik
- 250 g kerstomaatjes
- 1 eetlepel Thaise vissaus (nam pla)
- 1½ eetlepel geraspte palmsuiker of bruine rietsuiker
- 20 g Thaise basilicumblad of korianderblad
Bereiden
Verhit in een wok de kokosroom en currypasta 3-5 minuten op matig hoog vuur onder regelmatig roeren, tot de aroma's van de curry vrijkomen. Doe de kip erbij en bak de stukjes in 5 minuten goudgeel.
Voeg de kokosmelk toe en de haricots verts, maïskolfjes, bamboescheuten en kerstomaatjes. Breng de curry aan de kook, zet het vuur laag en laat het gerecht 10 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
Breng de curry op smaak met de vissaus en suiker en laat alles nog 10 minuten pruttelen op laag vuur. Garneer de curry vlak voor het opdienen met blaadjes Thaise basilicum of koriander.
Kookboek
Het recept 'Thaise kipcurry met maïs en bamboescheuten' is afkomstig uit het kookboek...
Basisboek Aziatisch
Jody Vassallo & Emily Ezekiel
Met 'Basisboek Aziatisch' haal je 300 recepten uit de keukens van China, Japan, Thailand en Korea in huis. Van geurige Thaise curry's en Sukiyaki uit Osaka tot en... lees verder
© Good Cook