Frittata met courgette en harissa
2 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 6 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 2 kleine courgettes, in dunne plakjes
- harissa
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eieren met een beetje zeezout en versgemalen zwarte peper en zet het mengsel aan de kant.
Verhit de olijfolie en boter op middelhoog vuur in een ovenvaste koekenpan met een doorsnede van 19 cm of in een gietijzeren ovenschaal. Sauteer de courgette 2 tot 3 minuten.
Voeg het eimengsel toe, laat 3 minuten doorkoken en bak het geheel vervolgens in 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en luchtig.
Serveer het gerecht warm of koud met een beetje harissa.
Kookboek
Het recept 'Frittata met courgette en harissa' is afkomstig uit het kookboek...
Een maand in Marrakesh
Andy Harris
'Een maand in Marrakesh' is een ode aan de geuren en kleuren van Marokko. Ontdek de specerijenwinkels van de medina en de eetkraampjes op het... lees verder
© Kosmos UitgeversFrittata tips
Reacties op dit recept
- Machteld Wat is harrisa?
- Machteld Laat maar, ik weet het al. Het is een hete rode saus gebaseerd op pepers en tomaten en kruiden.