Frittata met pasta, aardappelen en tijm

6 personen
bereiden

waardering 7,5obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g groene fettuccine
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 30 g boter
  • 500 g aardappelen, in grote stukken
  • 115 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 6 eieren, licht geklopt
  • 250 ml melk
  • 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Kook de pasta al dente in ruim kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem uitlekken in een vergiet en zet hem apart.

Verwarm de olie en de boter in een ovenvaste koekenpan. Voeg de aardappelen toe en bak ze 15 minuten op middelhoog vuur. Neem de aardappelen uit de pan en zet ze apart. Bak de kerstomaatjes en de knoflook 5 minuten in dezelfde pan, tot het velletje van de tomaatjes openspringt.

Doe de aardappelen weer in de pan en verdeel ze over de bodem. Leg de pasta en tijm erbovenop. Breng het geheel op smaak met flink wat zout en peper.

Roer de eieren, de melk en de Parmezaanse kaas in een kom goed door elkaar. Schenk dit ei-kaasmengsel over de aardappels en pasta. Bak het geheel 15 minuten op middelhoog vuur, tot de eieren gestold zijn (zet het vuur niet hoger: de onderkant van de omelet zou dan kunnen aanbranden). Verwarm de grill van de oven voor op een gemiddelde stand.

Zet de koekenpan eventjes onder de hete grill tot de frittata licht goudbruin kleurt. Serveer de frittata met een groene salade.

Kookboek

Het recept 'Frittata met pasta, aardappelen en tijm' is afkomstig uit het kookboek...

Basic pasta

Alles wat je wilt weten over het bereiden van verse pasta. Een bloemlezing van sauzen en pesto. Meer dan 80 recepten - eenvoudig en snel te bereiden. Verrassend

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney

Frittata tips