Frittata met rode biet, groene asperges en feta

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 bundel groene asperges
  • 6 lente-uitjes
  • 1 eetlepel rijstolie (of andere olie die tegen hoge temperaturen kan)
  • 1 kleine rode biet
  • 50 g diepvrieserwtjes
  • een handvol muntblaadjes
  • 4 biologische eieren
  • 2 eetlepels plantaardige room
  • 50 g feta (lactosevrij indien gewenst)

Bereiden

Verwarm de grill van de oven voor op 230 °C.

Snijd de houtige uiteindes van de asperges (doorgaans de onderste 3 à 4 cm). Snijd de asperges in stukken van zo'n 3 cm. Hak de lente-uitjes in fijne ringetjes.

Verhit de olie in een ovenbestendige pan. Voeg de asperges en lente-ui toe en roerbak ze zo'n 7 minuten op een middelhoog vuur. Kruid met versgemalen zwarte peper en fijn keukenzout.

Verwijder intussen de wortel en steelaanzet van de rode biet, schrob hem grondig schoon, maar schil hem niet. Snijd de biet in dunne reepjes. (Met een juliennesnijder gaat dit het vlotst.)

Voeg de reepjes rode biet en de erwtjes bij de asperges en roerbak alles nog 2 minuten.

Hak intussen de munt fijn. Klop de eieren los met de room.

Roer de munt door de groenten en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Verspreid de groenten gelijkmatig over de pan en schenk de eieren eroverheen. Beweeg de pan zacht heen en weer om de eieren te verdelen en laat 1 minuut staan op het vuur.

Verkruimel de feta over de ongebakken frittata en plaats de pan 5 à 10 minuten onder de grill, tot de eieren gestold zijn en goudbruin kleuren.

Snijd de frittata met een houten spatel in punten en serveer met een salade en/of brood.

Variatietip

Wanneer het niet het seizoen van de groene asperges is, kun je ze vervangen door courgette of gekookte broccoliroosjes.

Tip

Feta blijft enkele weken goed wanneer je deze ondergedompeld in water in een goed afsluitbare bokaal in de koelkast bewaart.

Opmerking

Frittata is een ideaal gerecht om restjes groenten en/of kaas in te verwerken. Ook aardappel wordt vaak als ingrediƫnt gebruikt. In dat geval noem je het technisch een tortilla. Zowel koud als warm is frittata supersmaakvol. Doordat je er makkelijk stevige punten van kunt snijden, doet dit gerecht ook goed dienst als meeneemlunch.

Kookboek

Het recept 'Frittata met rode biet, groene asperges en feta' is afkomstig uit het kookboek...

Karola's Kitchen

Een evenwichtige en gevarieerde maaltijd die makkelijk te bereiden en ook lekker is? Karolien Olaerts bewijst dat het kan. Verse, voedzame en plantaardige ingrediënten vormen de basis van al haar gerechten, zonder in te boeten aan smaak en voldoening

... lees verder

© Horizon

Frittata tips