Frittata met spaghetti
bereiden
Ingrediënten
- kliekje gare spaghetti, ca. 100 g
- 3 à 4 eieren
- ½ rode peper, ragfijn gesneden
- 1 rijpe tomaat, ontpit en in kleine stukjes
- 10 blaadjes basilicum, gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels flinters Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop de eieren met 1 eetlepel water los met peper en zout. Roer rode peper, tomatenstukjes, spaghetti en basilicum erdoor. Verwarm de olie in een kleine antiaanbakpan, stort de ei-spaghettimassa hierin en beweeg de pan een beetje heen en weer. Bak heel langzaam op een klein vuurtje. Als de randen aan de bovenkant stollen, kaas erover strooien.
Laat de frittata op een vuurvaste schaal glijden en zet die even in de hete oven, tot de kaas is gesmolten en goudbruin kleurt. Prik met een satéprikker in het ei. Komt de prikker er droog uit, dan is je frittata klaar. Garneer met een mooi toefje basilicum. Eet er een frisse tomatensalade en ciabatta bij. Lekker met een glas rode chianti.
Variatietip
Van alles kan je hierin kwijt; een restje champignons, garnalen, blokjes ham, mozzarella, paprika, stukjes gegrilde kip, een schepje pastasaus. De mogelijkheden zijn oneindig.
Kookboek
Het recept 'Frittata met spaghetti' is afkomstig uit het kookboek...
De kliekjes studentenpocket
Puck Kerkhoven
Geen idee wat je moet met je oude brood, dat restje pastasaus, die halve prei, eieren die over de datum gaan? Zoek het op in deze handige pocket, bomvol... lees verder
© De Boekenmakers