Pasta frittata met kerstomaatjes en fontina
bereiden
Ingrediënten
- 4 grote vrije-uitloopeieren
- 40 g parmezaan, plus extra voor erbij
- 400 g gekookte fusilli
- extra vergine olijfolie
- 6 rijpe kerstomaatjes, in plakjes gesneden
- 40 g fontina
- paar verse basilicumblaadjes
Bereiden
Verhit de oven tot 200 °C / gasstand 6.
Kluts de eieren in een grote kom en rasp er de parmezaan bij. Voeg een beetje zout en een flinke snuf zwarte peper uit de molen toe, roer goed en hussel er de fusilli door.
Verhit 3 eetlepels olie in een ovenbestendige koekenpan van 26 cm met antiaanbaklaag op matig vuur. Giet het mengsel in de pan, bak de frittata ongeveer 5 minuten, of tot de onderkant krokant is, en zet de pan vervolgens nog 5 minuten in de oven tot de bovenkant gestold is. Keer de frittata heel voorzichtig om op een bord, laat hem terug in de pan glijden en zet hem nog 5 minuten terug in de oven, of tot de onderkant krokant is.
Strooi de kerstomaatjes, fontina en basilicumblaadjes erover, en maak de frittata af met geraspte parmezaan.
Kookboek
Het recept 'Pasta frittata met kerstomaatjes en fontina' is afkomstig uit het kookboek...
Het pastaboek
Gennaro Contaldo
Geef je pastarepertoire een boost met 'Het pastaboek' van Gennaro Contaldo. Het nieuwste deel in Jamies Oliver's Food Tube-serie staat bomvol simpele... lees verder
© Kosmos UitgeversFrittata tips
Reacties op dit recept
- Stans Er gaat niets boven een met liefde gemaakte frittata.