Deviled eggs
bereiden
Ingrediënten
- 12 hardgekookte eieren
- 125 ml mayonaise, liefst zelfgemaakt
- paprikapoeder, liever nog pimentos dulce of piment d'Espelette
Bereiden
Snijd de eieren overlangs in tweeën en haal de eigelen eruit. Doe ze in een kom en leg de lege eiwitten voorzichtig op een bord.
Prak de eigelen, vermeng met de mayonaise en roer tot een gladde massa. Neem een spuitzak en vul deze met de eigeelmassa. Vul de lege eiwitten. Bestrooi met het paprikapoeder. Gemakkelijker kan bijna niet.
Je kunt natuurlijk volop variëren: meng er een beetje geraspte truffel doorheen, garneer met een ansjovis, bestrooi met za'atar, bestrooi met gedroogde-tomatenpoeder, meng er wat gehakte bieslook doorheen.
Extra benodigd
Spuitzak
Kookboek
Het recept 'Deviled eggs' is afkomstig uit het kookboek...
Ei op het menu
Luc Hoornaert en Kris Vlegels
Eieren zijn onmisbaar in heel wat uiteenlopende bereidingen en je vindt ze terug in alle culturen. Auteur Luc Hoornaert trok op onderzoek uit en verzamelde 60
... lees verder © Uitgeverij Lannoo