Gevulde eieren recepten

Gevulde eieren

Gevulde eieren

Kook 4 eieren in ca. 8 minuten hard. Laat de eieren geheel afkoelen. Pel ze en halveer ze overlangs. Haal de eierdooiers voorzichtig uit de halve eieren, wrijf ze door een zeef en meng er 50 g zachte boter door. Breng de eiboter op smaak met zout en peper. Meng er een vulling naar keuze door. Snijd een klein kapje van de bolle kant van de halve eieren zodat ze kunnen staan. Doe de vulling in een spuitzak en spuit de holten in de halve eieren ermee vol. Garneer de gevulde eieren met een kappertje en een blaadje peterselie.

Gevulde eieren met avocado

Kook 10 eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken en afkoelen. Pel de eieren en snijd het kapje eraf. Schep de dooier er met een klein theelepeltje uit. Halveer 1 rijpe avocado en schep het vruchtvlees eruit. Pureer het vruchtvlees met 1 eetlepel citroensap en meng de dooiers, 1 theelepel chilipoeder, 1 eetlepel halfvolle mayonaise en 2 eetlepels Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de puree in een spuitzak met grove kartelmond en spuit de eieren vol. Garneer de gevulde eieren met een basilicumblaadje en zalmeitjes. Zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. ¹)

[ Bron: 'Margriet kookboek' | redactie ¹) ]

[ Beeld: Zoryanchik | Shutterstock.com ]