Gevulde eieren met tomaat, olijven of ansjovis
- 12 stuks
- 15 min
- waardering 7,6
- Hapje
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- 6 eieren
- 8 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels gesnipperde zongedroogde tomaten
- enkele basilicumblaadjes, gesnipperd
- 2 eetlepels groene olijven, fijngesneden
- 1 eetlepel ansjovisfilets
- citroensap
Bereiden
Kook de eieren hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Snijd ze voorzichtig doormidden en haal er de eierdooiers uit. Plet de dooiers met een vork en meng ze met de mayonaise. Verdeel het mengsel in 3 gelijke porties.
Roer de tomaten en het basilicum door een van de porties. Roer de olijven door een andere portie. Plet de ansjovisfilets met een vork, roer ze door de laatste portie en breng het mengsel op smaak met citroensap.
Breng de bereidingen zo nodig op smaak met peper. Vul de eitjes met de verschillende bereidingen en schik ze op de borden. Dien koel op.
Kookboek
Het recept 'Gevulde eieren met tomaat, olijven of ansjovis' is afkomstig uit het kookboek...
De creatieve kookbijbel
Véronique de Meyer & Michel de Meyer
Heb je af en toe behoefte aan variatie, dan is een kookboek als 'De creatieve kookbijbel' de redder in nood. Al bladerend ontdek je dat er heel wat te doen valt met... lees verder
© Standaard Uitgeverij