Gevulde eieren met augurk, sjalotjes en tijm
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 8 eieren
- 60 ml mayonaise
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel gesnipperde sjalotjes
- 5 augurkjes, fijngehakt
- ½ theelepel cayennepeper
- 1½ theelepel fijngehakte verse tijm
Bereiden
Doe de eieren in een steelpan en giet er zoveel koud water bij, dat ze 2½ cm onder water staan. Breng het water aan de kook op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur, doe het deksel erop en laat dit 14 minuten staan. Giet de eieren af, doe ze in een kom met ijswater en laat ze minimaal 5 minuten afkoelen.
Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Doe de eierdooiers in een kom. Leg de halve eieren op een serveerschaal.
Prak de eierdooiers met een vork glad. Voeg mayonaise, mosterd, sjalotjes, augurkjes, cayennepeper, 1 theelepel tijm, zout en peper toe. Klop tot een glad en luchtig mengsel.
Schep met een klein lepeltje het eimengsel in de uitgeholde eierhelften. Je kunt het mengsel ook in een spuitzak scheppen en zo de eieren vullen. Strooi wat tijm over de eieren.
Kookboek
Het recept 'Gevulde eieren met augurk, sjalotjes en tijm' is afkomstig uit het kookboek...
Eiergerechten, van omeletten tot quiches
Jodi Liano
Eieren zijn niet alleen geschikt als basis voor ontbijt- en brunchgerechten, ze zijn ook fantastisch voor een lichte... lees verder
© Good Cook