Griekse omelet met bladgroenten, prei en feta van Rick Stein
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 250 g prei, schoongemaakt en in dunne ringen
- 250 g gemengde bladgroenten (bv boerenkool, cavolo nero, waterkers en rucola, zie onder)
- 8 grote eieren, losgeroerd
- 3 eetlepels munt, fijngesneden
- 3 eetlepels dille, fijngesneden
- 175 g Griekse feta, verkruimeld
- 25 g geraspte Griekse Kefalotiri of Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe koekenpan op matig vuur. Bak de prei hierin ca. 10 minuten.
Voeg de resterende olie en de wilde bladgroenten toe en bak ze 3-4 minuten mee tot ze geslonken zijn.
Schep de groenten in een kom en voeg de eieren, munt, dille, feta, Kefalotiri of Parmezaanse kaas, ½ theelepel zout en wat zwarte peper toe. Vet een ondiepe, ronde bakvorm van 20 cm doorsnee in en schenk het eiermengsel hierin. Bak de omelet ca. 45 minuten tot hij net gestold is.
Serveer deze stevige omelet met een eenvoudige tomaten-uiensalade en wat brood.
Extra benodigd
Bakvorm (Ø 20 cm)
Bladgroenten
'Horta is de verzamelnaam voor allerlei bladgroenten en kruiden die verzameld worden in de heuvels en bergen van Griekenland, met name in het voorjaar. Met krachtig smakende groenten van het geslacht Brassica, zoals boerenkool, cavolo nero, waterkers en rucola, gecombineerd met snijbiet, spinazie of zuring, kom je een eind in de goede richting. Een blaadje molsla of daslook erbij is ook een goed idee.' - Rick Stein
Kookboek
Het recept 'Griekse omelet met bladgroenten, prei en feta van Rick Stein' is afkomstig uit het kookboek...
Rick Stein's mediterrane odyssee
Rick Stein
Van welke hoek je het Middellandse Zeegebied ook benadert, altijd weer kom je een nieuwe wereld binnen. Op zijn nieuwste culinaire Odyssee doet Rick Stein vele... lees verder
© Tirion UitgeversOmelet tips
Reacties op dit recept
- Nora In plaats van de Kefaloteri kaas heb ik Roquefort gebruikt omdat deze Griekse kaas bij mij in de stad niet te koop is.