Thaise ontbijtomelet

1 persoon
bereiden

waardering 8,3obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 grote vrije-uitloop-eieren
  • hand taugé, plus wat extra om te garneren
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • royale hand fijngehakte verse koriander, plus extra om te garneren
  • ½ rode chilipeper, in dunne ringetjes
  • handje zoute pinda's, in stukjes, plus extra om te garneren
  • 1 eetlepel vissaus
  • sap van ½ limoen
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker

Bereiden

Doe de zonnebloemolie in een wok en zet hem op hoog vuur. Terwijl je de olie verhit (hij moet goed heet worden) klop je de eieren los in een kom.

Schenk als de wok dampend heet is de eieren erin en zwenk de wok zodat de bodem en zijkanten volledig met ei zijn bedekt. Het ei is snel gaar. Voeg de taugé, lente-uitjes, koriander, chilipeper en pinda's toe.

Als de randen van de omelet goudbruin worden, klap je hem dicht over de andere ingrediënten zodat je een pakketje krijgt. Druk het goed aan zodat het mooi stevig en compact is en laat het op een bord glijden.

Doe intussen de vissaus, het limoensap en de fijne kristalsuiker in een goed sluitend potje en meng alles door het goed te schudden. Een paar snippertjes rode chilipeper erbij is ook lekker als je 's morgens van een pittige aftrap houdt!

Garneer de omelet met taugé, gehakte koriander en nog wat pindastrooisel en geef er de dressing bij.

Opmerking

'Een van de beste ontbijten die ik ooit op reis heb gegeten was deze Thaise omelet. En je hebt hem zo klaar: met een paar simpele ingrediënten zit je in een handomdraai aan een vers, gezond ontbijt!' - Donal Skehan

Kookboek

Het recept 'Thaise ontbijtomelet' is afkomstig uit het kookboek...

Eet.Leef.Reis.

Eet, leef en reis zijn drie woorden die samenvatten wat voor Donal Skehan belangrijk is: goed eten, een evenwichtige levensstijl en wereldwijd inspiratie opdoen. Ga met Donal mee op reis, want er is toch niets leuker dan het uitproberen van nieuwe gerechten

... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Omelet tips

Reacties op dit recept

  • Benny bang Nog nooit gegeten in Thailand... zelfs mijn vrouw kent dit recept niet en zij is Thaise... Maar smaak is ok.