Roerei recepten
-
tip Het perfecte roerei
Vegetarisch, 15 min 7,7
-
tip Roerei met Italiaanse groenten
Vegetarisch, 10 min 7,9
-
Broodbakjes met roerei en garnalen
Vis, 15 min 7,5
-
Klassieke Franse roereieren
Vegetarisch, 15 min 8,5
-
Luchtig roerei met Parmezaan
Vlees, 10 min 8,5
-
Roerei met courgette
Vegetarisch, 10 min 8,5
-
Roerei met gerookte zalm en asperges
Vis, 20 min 8,0
-
Roerei met salami en rucola
Vlees, 15 min 8,3
-
Roerei met tomaat en pimientos
Vlees, 20 min 7,8
-
Roerei met tomaat en ui
Vegetarisch, 15 min 7,8
-
Turks roerei
Vegetarisch, 10 min 7,8
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Roerei
Even losgeroerde eieren - ze hoeven niet per se te worden losgeklopt -, het volstaat om de eierdooier te laten uitlopen - die men in boter op een matig vuur al roerend laat stollen. Ze worden als zodanig opgediend of met diverse ingrediënten (aspergepunten, garnalen, spinazie) gegarneerd.
Roerei recept
Smelt in een kleine pan met dikke bodem wat boter tot deze goed warm is, maar niet te heet. Giet er met zout en peper (licht) losgeklopte eieren in. Zet de pan op laag vuur, eventueel au bain-marie, en roer voortdurend met een houten lepel: breng daarbij de opstijvende eiermassa van de wand en de bodem naar het midden en zorg dat niets ervan aan de bodem plakt. Haal de pan van het vuur zodra het ei romig is en voeg kleine klontjes boter toe.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: Gayvoronskaya_Yana | Shutterstock.com ]