Roerei recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Roerei

Even losgeroerde eieren - ze hoeven niet per se te worden losgeklopt -, het volstaat om de eierdooier te laten uitlopen - die men in boter op een matig vuur al roerend laat stollen. Ze worden als zodanig opgediend of met diverse ingrediënten (aspergepunten, garnalen, spinazie) gegarneerd.

Roerei recept

Smelt in een kleine pan met dikke bodem wat boter tot deze goed warm is, maar niet te heet. Giet er met zout en peper (licht) losgeklopte eieren in. Zet de pan op laag vuur, eventueel au bain-marie, en roer voortdurend met een houten lepel: breng daarbij de opstijvende eiermassa van de wand en de bodem naar het midden en zorg dat niets ervan aan de bodem plakt. Haal de pan van het vuur zodra het ei romig is en voeg kleine klontjes boter toe.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: Gayvoronskaya_Yana | Shutterstock.com ]