Citroen soufflé
bereiden
Ingrediënten
- 150 ml halfvolle melk
- 10 g maïzena
- 2 hele eieren + 2 eiwitten
- sap en geraspte schil van 2 citroenen
- 30 g suiker
- boter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop de melk met de maïzena in een pan op laag vuur tot het mengsel dik begint te worden. Draai het vuur uit en laat het mengsel lauw worden.
Splits de hele eieren. Klop de dooiers, het citroensap en de geraspte citroenschil door het melk-maïzenamengsel.
Klop de eiwitten tot zachte pieken. Klop er dan de suiker door. Spatel de eiwitten losjes door het citroen-mengsel.
Vet 4 souffléschaaltjes in met boter. Vul de schaaltjes met het soufflémengsel. Bak ze ca. 10 minuten in de oven. Dien meteen op.
Extra benodigd
Mixer
Kookboek
Het recept 'Citroen soufflé' is afkomstig uit het kookboek...
Toprecepten voor de sifon
Anne Cazor & Marion Guillemard
De sifon is het ultieme gereedschap in de moderne keuken. Topchefs als Jonnie Boer en Hans van Wolden maken er gretig gebruik van. Je maakt er de luchtigste... lees verder
© Good CookSoufflé tips
Reacties op dit recept
- Barbara Lekker en simpel recept. Ik deed er de helft van de citroen in, omdat ik toevallig niet meer in huis had. Ik ben geen zoetekauw, maar de hoeveelheid citroen zoals in het recept lijkt mij uit verhouding.