Italiaanse spinazie-kaassoufflé

4 personen
bereiden

waardering 8,1obv 17 waarderingen

Bevat per portie

495 kcal
31 g eiwit
33 g vet
19 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 450 g diepvries spinazie
  • 4 scharreleieren
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 400 ml melk
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 g gorgonzola, in kleine stukjes
  • 2 eetlepel basilicum, fijngehakt

Bereiden

Laat de spinazie in een vergiet ontdooien en goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Splits de dooiers en de witten van de eieren.

Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Roer van het vuur af de gorgonzola en de eidooiers door de saus.

Druk het vocht met een lepel uit de spinazie. Spatel de spinazie en de basilicum door de saus en voeg zout en peper naar smaak toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door de saus.

Schep het soufflémengsel in een ingevette hoge ovenschaal. Laat de soufflé in de oven in ca. 30 minuten rijzen en goudbruin worden. Lekker met gebakken aardappelen met rozemarijn en een gemengde salade.

Het recept 'Italiaanse spinazie-kaassoufflé' wordt je aangeboden door . Beeld: Lyubov Timofeyeva | Shutterstock.com

Soufflé tips

Reacties op dit recept

  • Marjolein Kun je ook mozarella gebruiken ipv gorgonzola?
    • Gijs Ik zou eerder een parmezaan of wat oudere kaas gebruiken dan. De kaas bepaalt hier ook het zout en umami gehalte (beleving hartig). Mozarella doet in die zin te weinig met de smaak. Zelf heb ik verse spinazie verse basilicum en knoflook toegevoegd. Dit kan er gewoon ongekookt in en maakt 't extra lekker. Geen uitlekker en ander gedoe dus nog sneller klaar!
  • carla Lijkt me de smaak niet ten goede komen. Als dat er niet zo toe doet valt het uit te proberen...
  • Maartje Waarom scharreleieren? Biologische is lekkerder, gezonder en beter voor het dieren welzijn!
  • Henk Veel te nat en te vet. Laat die gorgonzola maar weg. 30 minuten bakken is veel te kort tenzij je het beslag verdeeld over 4 kleinere bakjes.
    • Ikke Dat te natte kan je voorkomen door je ingevette schaal te bedekken met een dun laagje paneermeel.