Kaassoufflé van geitenkaas en Parmezaan met bieslook

4 personen
bereiden

waardering 8obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 25 g boter, plus extra om in te vetten
  • 25 g bloem
  • 250 ml melk
  • 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels bieslook, gehakt
  • 5 eieren, gesplitst

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet 4 soufflébakjes van 250 ml in met boter.

Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux ca. 1 minuut garen. Roer beetje voor beetje de melk door de roux. Blijf roeren tot een dikke saus ontstaat. Laat de saus nog een paar minuten garen. Roer de beide kazen en het bieslook door de saus. Voeg 4 eidooiers en ruim peper en zout toe. Roer alles goed door.

Klop in een schone kom alle eiwitten stijf tot er zachte pieken blijven staan. Schep het eiwit voorzichtig door het kaasmengsel en verdeel het geheel over de ingevette soufflébakjes.

Bak de soufflés 12-15 minuten in de oven tot ze zijn gerezen en goudbruin.

Kookboek

Het recept 'Kaassoufflé van geitenkaas en Parmezaan met bieslook' is afkomstig uit het kookboek...

Wereldgerechten

Je hoeft de deur niet uit voor een culinaire wereldreis: in 'Wereldgerechten' staan 101 inspirerende en exotische gerechten uit alle werelddelen, met authen

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: margouillat photo | Shutterstock.com

Soufflé tips