Gourmet recept: pannenkoeken met gerookte forel
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- voor het pannenkoekenbeslag
- 150 g zelfrijzende bloem
- 4 g of ½ zakje gedroogde gist
- 1 ei, losgeklopt
- 180 ml melk
- 1 eetlepel bruiswater
- of kant-en-klaar pannenkoekendeeg zonder suiker
- voor de garnering
- 2 kleine voorgekookte rode bieten, in fijne plakjes gesneden
- 100 g gerookte forel (kant-en-klaar)
- 1 bakje tuinkers
- 100 g boter
- 200 ml olie
Voorbereiden
Maak het beslag 1 uur op voorhand, zodat het mooi kan rusten. Schep in een kom de bloem, de gist en een snufje zout. Voeg nu de natte ingrediënten toe: het losgeklopte ei, de melk en het bruiswater. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
Zet verschillende kommen met pannenkoekenbeslag op tafel. Zet ook aan elke zijde een potje met boter en olie. Schik de plakjes rode biet in kommetjes.
Bereiden
Verwarm een gourmetpannetje en vet in met boter en/of olie. Leg er een schijfje rode biet in. Laat een eetlepel pannenkoekenbeslag in het pannetje vallen. Bak 1-2 minuten, of tot het pannenkoekenmengsel droog is. Draai om en laat nog 1-2 minuten goudbruin bakken. Breng op smaak met peper en zout. Leg er een stukje gerookte forel op. Strooi er de tuinkers over.
Variatietip
De gerookte forel kun je vervangen door gerookte paling, makreel, zalm...
Kookboek
Het recept 'Gourmet recept: pannenkoeken met gerookte forel' is afkomstig uit het kookboek...
Fun cooking
Sofie Vanherpe
Met dit boek zul je nieuwe, frisse manieren ontdekken om van gourmet, steengril, raclette, fondue of tafelbarbecue een culinaire verwenpartij te maken... lees verder
© Uitgeverij Lannoo