Kaasfondue uit de 'broodpan'
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 600 g alpenkazen: 200 g Beaufort, 200 g Comté en 200 g emmentaler
- 200 ml droge witte wijn
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 teentje knoflook, geperst (optioneel)
- 1 Frans landbrood (pain de campagne)
Bereiden
Doe alle ingrediënten behalve het brood in een steelpan en laat de kazen op laag vuur smelten. Roer regelmatig en let op dat de kaas niet aan de bodem vastkoekt.
Snijd de bovenkant van het brood, hol de binnenkant uit (dit is de 'pan') en snijd het broodkruim dat je eruit haalt in blokjes.
Vul het brood met het kaasmengsel zodra de kazen gesmolten zijn en een gladde massa vormen.
Kookboek
Het recept 'Kaasfondue uit de 'broodpan'' is afkomstig uit het kookboek...
Stokbrood
Guillaume Marinette
Met de recepten in dit boek zet je in no time de heerlijkste hapjes met (stok)brood op tafel. Heel geschikt voor een lunch, of als hapje bij de borrel. Alle gerechtjes zijn bovendien eenvoudig te bereiden en ideaal om te delen. Wat dacht je bijvoorbeeld van
... lees verder © Uitgeverij Becht