Kaasfondue met groene kruiden
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
575 kcal
29 g eiwit
41 g vet
7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 300 ml droge witte wijn
- 300 g jongbelegen kaas, geraspt
- 200 g Kernhem kaas, geraspt
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels vieux of cognac
- 40 takjes kervel, fijngehakt
- 40 sprietjes bieslook, fijngehakt
Bereiden
Wrijf een braadpan en een aardewerk fonduepan (speciaal voor kaas) in met het opengesneden teentje knoflook.
Doe de wijn in de braadpan en verwarm hem tot hij bruist. Voeg al roerende de beide kaassoorten toe. Blijf roeren tot ze gesmolten zijn.
Roer de maïzena glad met 2 eetlepels water en bind hiermee de fondue. Roer de vieux en de groene kruiden erdoor.
Breng de fondue op smaak met peper. Giet de fondue over in de fonduepan. Lekker met stokbrood en komkommer.
Extra benodigd
Fonduepan
Het recept 'Kaasfondue met groene kruiden' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Awadry | Shutterstock.com