Kaasfondue met verse tuinkruiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook, gehalveerd
- 250 ml halfdroge witte wijn
- 1 eetlepel versgeperst citroensap
- 625 g Edammer of Goudse kaas, geraspt
- 1 eetlepel aardappelzetmeel of maïzena
- 4 eetlepels gehakte verse, platte peterselie
- 2 eetlepels gesnipperde verse bieslook
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 eetlepel gin
- sneetjes krokant brood, rauwkost en vleeswaren naar keuze, voor het serveren
Bereiden
Wrijf een middelgrote, zware pan in met de knoflook. Gooi de knoflook daarna weg. Zet de pan op een middelhoog vuur. Giet er de wijn in breng net tegen de kook aan. Voeg het citroensap toe en draai het vuur wat lager.
Schep de kaas met het aardappelzetmeel of de maïzena om. Roer er een handvol tegelijk door de wijn en laat na elke toevoeging net smelten. Schep er dan de kruiden, een snufje cayennepeper, ½ theelepel gemalen witte peper en de gin door. Laat nog 2 tot 3 minuten sudderen.
Neem van het vuur en doe de kaasfondue over in een voorverwarmde fonduepan. Serveer direct.
Extra benodigd
Fonduepan
Kookboek
Het recept 'Kaasfondue met verse tuinkruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Fondue bij jou of bij mij thuis
Robert Carmack
Fondues zijn makkelijk en leuk om te maken. Ze zijn ook fantastisch voor een gezellig samenzijn met familie of vrienden. Dipsauzen zijn van allerlei ingredienten te
... lees verder © Good CookKaasfondue tips
Reacties op dit recept
- J. Smaak was heerlijk. De kaas bleef wat korrelig. Ik weet niet waar dat aan lag. Combi van Emmentaler, Gouds belegen en Gouds oud gebruikt en extra toegevoegd Gorgonzopa. Erg lekker.