Asperges met ham en ei en peterselie
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 16 verse asperges
- 3 eieren
- 2 plakken boerenham van 5 mm, in dobbelsteentjes
- 50 g roomboter
- ¼ bosje peterselie, fijngehakt
Bereiden
Schil de asperges en snijd ongeveer 1 cm van de onderkant af. Leg ze in een ruime pan of braadslede met water; de asperges moeten onderstaan. Voeg wat zout toe. Leg een schone theedoek of wit keukenpapier op de asperges, zodat ze onder water blijven tijdens het koken. Breng het water aan de kook en kook de asperges vervolgens 2 minuten. Neem de pan van het vuur en laat de asperges in het vocht afkoelen.
Kook de eieren 5 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Wrijf de eieren door een grove zeef. Doe de dobbelsteentjes boerenham bij het verkruimelde ei in een steelpannetje. Laat 20 g boter smelten en schenk de gesmolten boter bij de ham en het ei. Breng op smaak met zout en warm het mengsel even door.
Laat de rest van de boter in een aparte steelpan smelten.
Leg de asperges op een bord. Verdeel het mengsel van ei en ham erover. Schenk er een beetje warme, gesmolten boter over en bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie.
Vlaamse asperges
Voor de klassieker Vlaamse asperges hoeft u enkel de ham uit dit recept weg te laten.
Kookboek
Het recept 'Asperges met ham en ei en peterselie' is afkomstig uit het kookboek...
Asperges, het witte goud
Hans den Engelsen
Als u de recepten in dit boek eenmaal heeft gezien en gemaakt, weet u waarom de asperge wel de 'koningin der groenten' wordt genoemd. Door de verfijnde smaak zijn... lees verder
© De Lantaarn