Asperges met lamsfilet en spinazie
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 4 lamsfilets van 130 g
- olie om te bakken
- 50 g spekjes
- 3 eetlepels witte wijn
- 1 takje rozemarijn
- ½ wortel, in stukjes
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 300 ml runderbouillon
- 500 g asperges, geschild en in grove stukken
- honing
- 400 g spinazie
Bereiden
Verwarm de oven op 80 °C. bestrooi de lamfilets met zout en bak ze in een beetje olie snel om en om. Haal ze uit de pan.
Bak het spek even uit; blus het af met de wijn en doe spek en wijn in een ovenschaal.
Voeg de rozemarijn, wortel, sjalotje en knoflook toe. Vul de schaal tot 1/3 met de bouillon en leg er de lamsfilets op. Dek af met folie en zet 30 minuten in de oven.
Roerbak de asperges lichtbruin in een beetje olie of boter.
Haal de ovenschaal uit de oven. Leg de lamsfilet apart en houd ze warm. Zeef het vocht en kook het in tot een saus. Roer er een beetje honing doorheen.
Roerbak de spinazie en leg in het midden van vier borden. Verdeel de asperges erover. Snijd de lamsfilet in plakjes en leg deze op de asperges. Geef de saus er apart bij.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Asperges met lamsfilet en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...
Asperges
Thea Spierings
Dankzij zijn betoverende, fijne smaak is de asperge al duizenden jaren geliefd. Dit kookboek bevat 80 verrukkelijke, veelzijdige recepten die de asperge... lees verder
© Caplan Books