Groene asperges met gepocheerd ei en parmezaan
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel pittige mosterd
- 6 eetlepels olijfolie extra vergine
- 20 groene asperges
- 1 flink stuk Parmezaanse kaas
- 4 eieren
- basilicum (of peterselie), gesnipperd, om te garneren
Bereiden
Maak een vinaigrette met balsamicoazijn, mosterd en olijfolie. Kook de groene asperges in een paar minuten gaar. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat ze even uitlekken in een vergiet. Laat het kokende water op halfhoog vuur op het fornuis staan. Hier kun je straks de eieren in pocheren.
Leg de asperges in een schaal met de vinaigrette en hussel voorzichtig om. Zet borden klaar en leg op elk bord 5 asperges. Schaaf er met een kaasschaaf wat Parmezaanse kaas over.
Je kunt het kookwater van de asperges gebruiken om de eieren te pocheren. Doe een scheutje azijn in het water en roer door. Zet het vuur tussen halfhoog en hoog in, zodat het water zachtjes borrelt, maar niet kookt. Tegen de kook aan, noem je dat. Breek een ei boven een bakje en kieper dat weer in het kokende water. Doe dit snel achter elkaar, ook met de 3 andere eieren, naast elkaar in de pan. Zet het vuur halfhoog en laat de eieren 4 minuten garen. Schep ze er met een schuimspaan uit en leg ze op de bordjes. Strooi er wat peper overheen, bestrooi met de basilicum of peterselie en serveer direct.
Tip
Voor het pocheren moet je kakelverse eieren gebruiken, alleen dan is de kans groot dat het lukt. Hoe ondieper en wijder de pan (hapjespan!), hoe makkelijker pocheren.
Kookboek
Het recept 'Groene asperges met gepocheerd ei en parmezaan' is afkomstig uit het kookboek...
Het boek van Jet
Jet van Nieuwkerk
In 'Het boek van Jet' geeft Jet van Nieuwkerk haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je graag gezond wilt eten, je fit wilt voelen... lees verder
© Uitgeverij Carrera