Groene asperges met linten verse zalm
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 20 middelgrote groene of witte asperges
- 600 g dun gesneden zalmfilet
- 1 bosje verse dille
- 100 ml olijfolie
Bereiden
Snijd de asperges bij en schil ze. Leg de asperges in de stoompan en stoom ze 6 tot 8 minuten, afhankelijk van hoe groot de asperges zijn.
Snijd intussen de zalmfilet in de lengte in linten die net zo breed zijn als tagliatelle.
Bind er wanneer de asperges gaar zijn een reep zalm omheen. Afhankelijk van hoe groot de asperges zijn wikkel je een zalmlint om elke asperge of om een bosje. Leg de bosjes asperges in de stoompan en stoom 3 ze minuten.
Doe de gewassen en drooggedepte dille, olijfolie en wat zout en peper in een keukenmachine en draai alles tot een fijn mengsel.
Schik de nog lauwe bosjes asperges op individuele borden en schep er flink wat dillesaus over.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tips
Zorg dat je bij het controleren of de asperges al gaar zijn dat je het deksel niet te lang van de pan houdt, anders gaat er teveel stoom verloren en zal de temperatuur snel dalen. Je kunt dit gerecht ook met een andere vissoort zoals tarbot of zonnevis maken.
Kookboek
Het recept 'Groene asperges met linten verse zalm' is afkomstig uit het kookboek...
Het stomen boek
Jean-Charles Karmann
Schotels die gezond en licht verteerbaar zijn, zonder vet, maar met volop vitaminen. Stomen is nog nooit zo makkelijk en lekker geweest. Geniet nu van de lekkerste... lees verder
© Good Cook