Groene asperges met linten verse zalm

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 20 middelgrote groene of witte asperges
  • 600 g dun gesneden zalmfilet
  • 1 bosje verse dille
  • 100 ml olijfolie

Bereiden

Snijd de asperges bij en schil ze. Leg de asperges in de stoompan en stoom ze 6 tot 8 minuten, afhankelijk van hoe groot de asperges zijn.

Snijd intussen de zalmfilet in de lengte in linten die net zo breed zijn als tagliatelle.

Bind er wanneer de asperges gaar zijn een reep zalm omheen. Afhankelijk van hoe groot de asperges zijn wikkel je een zalmlint om elke asperge of om een bosje. Leg de bosjes asperges in de stoompan en stoom 3 ze minuten.

Doe de gewassen en drooggedepte dille, olijfolie en wat zout en peper in een keukenmachine en draai alles tot een fijn mengsel.

Schik de nog lauwe bosjes asperges op individuele borden en schep er flink wat dillesaus over.

Extra benodigd

Keukenmachine

Tips

Zorg dat je bij het controleren of de asperges al gaar zijn dat je het deksel niet te lang van de pan houdt, anders gaat er teveel stoom verloren en zal de temperatuur snel dalen. Je kunt dit gerecht ook met een andere vissoort zoals tarbot of zonnevis maken.

Kookboek

Het recept 'Groene asperges met linten verse zalm' is afkomstig uit het kookboek...

Het stomen boek

Jean-Charles Karmann

Schotels die gezond en licht verteerbaar zijn, zonder vet, maar met volop vitaminen. Stomen is nog nooit zo makkelijk en lekker geweest. Geniet nu van de lekkerste... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Asperges recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!