Groene asperges met parmezaankrokantjes en citroendressing
bereiden
Ingrediënten
- 50 g verse, geraspte Parmezaanse kaas
- 1 koffielepel sesamzaadjes
- 20 groene asperges
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er 20 ‘hoopjes’ Parmezaanse kaas op. Duw ze een beetje plat tot ‘latjes’ en bestrooi met sesamzaadjes en peper. Zet 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Snijd de achterkant van de asperges en blancheer ze 3 minuten in kokend water. Giet af en dompel onder in ijswater zodat ze mooi groen blijven. Haal ze uit het water en dep droog. De asperges moeten nog krokant zijn.
Meng de olijfolie met een eetlepel citroensap. Rasp de schil van de citroen en voeg een koffielepel zeste bij de dressing.
Serveer de asperges met de kaaskrokantjes en de citroendressing.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Groene asperges met parmezaankrokantjes en citroendressing' is afkomstig uit het kookboek...
Hapjes om van te genieten
diverse auteurs
Feestjes, cocktailparty's en recepties zijn de ideale gelegenheden om je te ontspannen en gezellig bij te praten met vrienden, collega's of familie. En bij een feestje
... lees verder © Uitgeverij Lannoo