Salsa van witte en groene asperges
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g witte asperges
- 200 g groene asperges
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel mayonaise
- 20 g geroosterde pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
Bereiden
Schil de witte asperges en was de groene. Verwijder van alle asperges het houtachtige uiteinde en snijd ze in stukjes van 2 cm. Kook de asperges in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
Meng de crème fraîche met de mayonaise, pijnboompitten en zout en peper naar smaak. Pel de knoflook en knijp het teentje erboven uit. Roer de aspergestukjes erdoor.
Laat de salsa ten minste 1 uur staan om de smaken te laten intrekken.
Kookboek
Het recept 'Salsa van witte en groene asperges' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Groente
Martine Steenstra
Groente is gezond, dat weet iedereen. Maar steeds meer mensen ontdekken dat groente ook vooral lekker is. Begin de dag met roerei met tomaat en spinazie... lees verder
© Kosmos Uitgevers